המשכיות עסקית כאסטרטגיה ל DRP

חוות שרתים
אי זמינות אינפורמציה עלולה לעלות ביוקר רב לארגונים.
קריסה בלתי צפויה של מערך השרתים תפגע ישירות בהכנסות החברה, בתפוקת העובדים, בשירות הלקוחות ובאמינות החברה. לעיתים היא אף עשויה להיות פטאלית.
מנהלי חברות אינם יכולים להסתפק בתשובות ממנהלי ה- IT שלהם נוסח "סמוך עליי" או "יהיה בסדר".
תכנון מוקדם של המצב בו תידרש התאוששות מאסון, Disaster Recovery Planning) DRP), חייב להיות מובנה באמצעות נהלים ובמערך ה- IT של החברות והארגונים.

פתרון DRP מושלם מוכרח לקחת בחשבון גם תסריטים בהם משרדי הארגון אינם זמינים.
לתסריט כזה ישנה משמעות מרכזית אחת - המידע הארגוני חייב להיות מאוחסן גם מחוץ לארגון (Off-location). , האתגר העיקרי הוא בשמירת רמת סנכרון נאותה בין שרתי האם היושבים במיקום אחד, לבין השרתים הנמצאים במיקום אחר.
על מנת ולפזר את רמת הסיכון, ניתן לפרוס את הפתרון גם בחוות השרתים בחו"ל.
במקרים של אסונות הנזק אינו נובע אך ורק מאבדן נתונים, אלא גם מקריסת המערכת לאורך זמן.
על כן מערכות דינמיות ומערכות זמן אמת מוכרחות להיות מגובות על יד מערכת אלטרנטיבית.
פתרונות “Hot-Standby”, מגבים מערכות באפן שוטף באתרים שונים ברחבי עולם ונכנסים לפעולה מיד עם נפילתה של מערכת האם.
מערכת חלופית, תתארח בחוות שרתים מרוחקת, ותכנס לפעולה בכל עת, וברגע האמת היא מופעלת על ידי מערכת ניתוב עומסים.

לאחרונה InterSpace חנכה בשיתוף פעולה ותוך שימוש בתשתיות ה-Datacenter של חטיבת הדאטה של חברת NTT/VERIO באתרים שונים בעולם ובישראל מערכת Global Load Balancing.
לב המערכת נבנה ומנוהל במרכזי התקשורת החדישים בלונדון, ווירג'יניה - בחוף המזרחי וסאן חוזה בחוף המערבי של ארה"ב.
תשתית הניתוב מבוססת על טכנולוגית Switch ו Routing מתקדמת, המאפשרת ניתוב עומסים לא רק בין שרתים שונים באותו מיקום אלה גם בין אשכולות שרתים הממוקמים בחוות שרתים שונות.
המשתמשים מופנים לאחד מאשכולות השרתים בהתאם לעומסים במערכת המשתנים מרגע לרגע, כך שלחץ הנובע מעודף משתמשים על המערכת ובעיות נגישות מאזור גיאוגרפי אחד של העולם, מווסת על ידי הפניית המשתמשים לאחד מאשכולות השרתים האחרים הפנויים יותר. בפועל המערכת משתלבת באסטרטגית ה- DRP של חברות על ידי כך שהיא מונעת כמעט לחלוטין הפסקת פעילות המערכות.

מערכת Global Load Balancing
Global Load Balancing)  GLB) הנה חיבורם של מספר שרתים או אשכולות שרתים המבוזרים גיאוגרפית במרכזי תקשורת שונים ברחבי העולם, דרך האינטרנט, ליחידת אינטרנט אחת.
כל אשכול מוגדר ומתנהג כשרת בודד במערכת ה-load balancing הסטנדרטית.
שילוב מערכת GLB עם תשתיות Data Centerמנוהלות ורשתות תקשורת בעלות פריסה עולמית, מעבר לתועלת של הבטחת המשכיות עסקית, מערכת GLB מאפשרת לארגונים ולהתמודד בפני האתגרים הבאים.

1. ארגונים רבים מעבירים חלק ניכר מהפעילות העסקית המרכזית שלהם לסביבת האינטרנט ו/או האינטראנט. מנהלי IT ומנמ"רים נדרשים למצוא מערכות לשם פעילויות ה-on-line בעלות רמת אמינות גבוהה במיוחד. כל זאת באווירה עסקית הדורשת הקטנת עלויות ושימוש באאוטטסורסינג. מערכות GLB מאפשרות קבלת רמת שירות SLA ודיווח על ה- SLA ברמות גבוהות במיוחד.

2. הצורך במהירות- עם חדירתו של הפס הרחב, למשתמשים במערכות אילו ישנה סיבולת הולכת וקטנה לזמן הורדת קבצים ושימוש באפליקציות. מערכת הGLB מאפשרת נגישות לתכנים ולאפליקציות למשתמשים מאזורים גיאוגרפיים שונים, בו זמנית וללא עיכובים.

3. הצורך ביציבות - נתינת מענה לתזרים נתונים עולה ויורד (traffic spikes). ניתן להגדיר את המערכת כך שתגיב לזמני הפעילות המשתנים מסביב לעולם ותייצב לחצי ביקוש על ידי ניתוב למוקדים שונים בצורה חכמה.

4. תחרותיות - 32% ממשתמשי אתרי מסחר אלקטרוני מתייאשים במהלך העסקה עקב זמני תגובה איטיים ואובדן סבלנותם (Zona Research). אתרי אינטרנט ואתרי מסחר אלקטרוני המשתמשים במערכת GLB יכולים ליהנות מיתרון תחרותי עקב זמינות ואמינות.

5. יכולת שדרוג ופריסה עסקית (Scalability)- מערכת ה-GLB במידה ותוכננה נכון, יכולה ללוות חדירה לשווקים חדשים ופעילות עסקית חדשה על ידי הוספת שרתים וזמינות לתכנים ושירותים, בקרבת הלקוח, תוך אינטגרציה עם מערכות המידע הקימות.

6. הקטנת עלויות - מערכת ה-GLB יכולה לחסוך משמעותית לארגונים בשני המשאבים היקרים ביותר באינטרנט היום- רוחב פס וכוח אדם. פריסה עולמית של שרתי האינטרנט מבטלת את הצורך בהחזקת קו אינטרנט רחב. ניהול השרתים או האפליקציה (MSP) באאוטסורסינג, מצמצמת את שעות הטיפול בשרת על ידי אנשי המערכות של הארגון. שירותי הMSP יכולים לכלול גם פתרונות גיבוי, אחסון ואבטחת המידע.

7. גמישות והקטנת הסיכון - מערכת ה-GLB ניתנת על בסיס שירות מושכר. אי לכך, חברות המשתמשות במערכת GLB מנוהלת מצמצמות את הסיכון הכרוך ברכישת הציוד על ידי התבססות על ציוד שכור או משותף ושומרות לעצמן גמישות במערך השרת. ניתן גם להגדיר במערכת שרתים מדגמים שונים ולשלב בין מערכות חדשות וישנות.

8. אבטחה - אחת מבעיות האבטחה החמורות של אתרי אינטרנט הנה ההתמודדות כנגד מתקפת Denial of Service) DDos). מערכת ה- GLB תעניק עוד שכבת הגנה על שרתים מותקפים על ידי חסימת הפניית הביקושים ממוקדי תקיפה שונים. ניתן להגדיר אך ורק תעבורה דרך פורטים מסוימים בשרתים וישנה חסימה לדרכי גישה חיצוניים אחרים למערכת.  

עוד על אירוח שרתים
מאת דרור גלי
קסמן, סמנכ"ל שיווק לשעבר, InterSpace

 
דף בית: אינטרנט כל הזכויות שמורות ל InterSpace Hosting בע"מ Home: Internet